Lilian Beauty & Care

This phantom sticky

Om fit en gezond te zijn is een goede nachtrust onmisbaar. In je slaap verwerk je de indrukken van overdag en komen -als het goed is- lichaam en geest tot rust. Terwijl jij slaapt, zijn jouw geest en jouw lichaam keihard aan het werk met ‘herstelwerkzaamheden’. Een goede slaap brengt lichaam en geest in balans en zorgt de volgende dag voor dat heerlijke, uitgeruste gevoel en frisse uiterlijk.

Slaap is onmisbaar en letterlijk van levensbelang. Slapen is net zo belangrijk als eten en drinken. Mensen kunnen hooguit een dag of twee zonder water, een paar weken zonder eten, maar langer dan vijf dagen zonder slaap houdt bijna niemand vol. ‘Wereldkampioen niet-slapen’ Randy Gardner slaagde er in 1964 in om elf dagen wakker te blijven. Naarmate de tijd vorderde werd hij steeds humeuriger, kon hij zich slechter concentreren en kreeg hij moeite met praten. Na zijn record sliep hij 14 uur aan een stuk en alle verschijnselen verdwenen.

Als wij een nacht slecht slapen voelen we ons de volgende dag geradbraakt, kunnen we ons minder goed concentreren, maken we meer fouten, zijn we kribbig tegen mensen om ons heen hebben en hebben we meer kans op ongelukken. Chronisch slaapgebrek leidt onder meer tot chronische oververmoeidheid. Dan zitten we helemáál niet goed in ons vel, worden we (eerder) ziek en herstellen we minder goed dan normaal.

 

Behoefte verschilt

De slaapbehoefte van een volwassen mens is gemiddeld 6,5 tot 8,5 uur per nacht. Kinderen hebben in de regel meer slaap nodig. Er zijn mensen die aan vier of vijf uur genoeg hebben, anderen tien uur. Het verschilt van persoon tot persoon. Slaap is in ieder geval zo belangrijk voor ons dat lichaam ons dwíngt te slapen als we er te weinig van krijgen: in geval van nood vallen we overdag op een onbewaakt ogenblik domweg in slaap. Militairen die een oefening deden van ruim tachtig uur, vielen aan het eind daarvan zelfs staand of lopend in slaap!

 

Balans

Niet alleen de hoeveelheid uren speelt een rol bij het slapen, de kwaliteit is net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker.  Slaap kun je verdelen in twee soorten: diepe en minder diepe. Beide hebben een eigen unieke functie. De diepe nachtrust is de ‘kernslaap’ die je nodig hebt om op de been te blijven. Tijdens de diepe nachtrust komt de hormonale as in je lichaam tot rust en krijgt je lichaam de kans zich op te laden voor de volgende dag. Je begint als het goed is met de diepe slaap en die duurt meestal zo’n vier tot vijf uur. Daarna volgt een lichtere versie, de REM-slaap. Tijdens deze fase maken je ogen ongemerkt Rapid Eye Movements, snelle bewegingen, vandaar de naam. Tijdens de diepe slaap komen de hersenen tot rust, maar tijdens de REM-slaap is er ineens veel activiteit meetbaar. In dit stadium zijn onze dromen meestal het meest levendig en we zijn makkelijker te wekken. Opvallend is dat  tijdens de drukke periode van je nachtrust, de REM-slaap, er toch hersencellen zijn die compleet stilliggen, namelijk de cellen die monoaminen aanmaken. Monoaminen zijn de stoffen die een rol spelen bij het overbrengen van boodschappen van de ene cel naar de andere. Een periode zonder monoaminen geeft de cellen de kans hun gevoeligheid terug te krijgen!

's Nachts je bed uit?

Als de kwaliteit van je slaap in orde is, komen bepaalde hormonale processen ’s-nachts goed op gang en andere worden juist minder. ’s-Nachts regelmatig je bed uit moeten om te plassen bijvoorbeeld, kan erop duiden dat de bijnierschors onvoldoende tot rust komt. Je bent uit balans. De bijnierschors maakt het anti-diuretisch hormoon, het anti-plashormoon, aan. Met andere woorden: als je in balans bent en goed slaapt - en hormonen kunnen werken zoals ze bedoeld zijn -  dan hoef je ’s nachts je slaap normaal gesproken niet te onderbreken om naar het toilet te gaan. Neem dit signaal serieus en vraag je af waar en waarom je uit balans bent en pak de oorzaak bij de wortel aan.

 

Mysterie

We hebben pas een uitgerust gevoel van onze slaap als de hoeveelheid diepe en lichte slaap in evenwicht zijn. En omdat mensen, de dingen die ze meemaken en de manier waarop we dat verwerken uniek zijn, is slaap óók iets unieks. Kortom: slaap is  één van die persoonsgebonden mysteries, waarin de unieke wisselwerking tussen lichaam en geest tot uiting komt.

Meer weten over een gezonde geest in een gezond lichaam? Ga naar www.rosalife.nl en bestel gratis het holistische e-boek Jonger, fitter, slanker de 12 basics van Rosaline Ratering, de auteur van deze column. Vermeld de code ESTHE-JFS-2015. 

Dit jaar ga jij energiek op vakantie! Een slome zomer kan altijd nog. Bye bye bikini-stress, welkom gezond leven. Deze 9 tips van Leefstijlplan RosaLife geven snel een positief resultaat. Probeer uit en ervaar het verschil!

 

 

1. Ideale maat? Weg ermee!

Heb je ondanks crashdiëten, shakes en afslankpleisters nog steeds niet dat ‘ideale figuur'? Logisch want crashdiëten, shakes en afslankpleisters werken niet. Kies liever bewust voor een gezondere leefstijl. En: wees gewoon jezelf. Dan ben je op je leukst, zowel voor jezelf als voor je omgeving. Van jou is er maar één en jij bent uniek en waardevol en precies zoals je bent.

 

2. Kies voor een goede houding

Met een positieve instelling, een welgemeende lach en letterlijk 'een goede houding' ziet iedereen er aantrekkelijk uit. Volg deze mini-workout om je houding te oefenen: sta rechtop, schouders laag, borst vooruit, billen iets naar achteren zodat je bekken naar voren kantelt. Trek je nu navel in en span ook je  bekkenbodemspieren (je plasspieren) aan. Span 4 tellen aan en 4 tellen ontspannen. Kwestie van oefenen: uitblazen bij het intrekken van je navel en het aanspannen van je plasspieren.

 

3. Ont-haast

Kies voor een luchtige benadering: goed voor body & mind! Met deze eenvoudige maar effectieve ademhalingsoefening kom je snel tot rust. Adem rustig diep in door je neus, adem uit door je mond. Rustig wil zeggen: ongeveer 4 tellen in- en 6 tellen uitademen. Je verlaagt je ademhalingsfrequentie tot circa 10 keer per minuut. Je hartslag zal ook reageren met een meetbaar lagere frequentie. 

 

4. Oefen met  'omdenken'.  Negatieve gedachten zijn als hinderlijke muggen: houd ze op een afstand. Piekeren, je lost er niets mee op, je wordt er alleen maar moe van. Een negatieve gedachte geeft een negatief gevoel en daar komen negatief gedrag en bijgevolg negatieve consequenties uit voort. Zoek naar positieve kanten en benoem die.

Inspiratie nodig? Kijk op www.omdenken.nl 

 

5. Een fris gevoel 
Drink dagelijks voldoende schoon water, anderhalf tot twee liter per dag. Schaf een waterfilter aan en kies vaker voor verse groene thee, een sterke antioxidant die in hogere concentraties ook bescherming biedt tegen schadelijke UV-stralen van de zon.

 

6. Beweeg jezelf fit

Voorkom ‘ben zo moe’ met voldoende lichaamsbeweging: doorbreek de vicieuze cirkel! Het kan namelijk goed zijn dat je aldoor moe bent juist omdat je niet voldoende beweegt! Wat is voldoende? Elke dag een half uurtje wandelen (drie keer 10 minuten mag ook) en één of twee keer per week een flinke extra schep er bovenop met sporten, dat wil zeggen conditie- of krachttraining.

 

7. Ga naar buiten!

Natuurlijk ga je deze lente/zomer ook zo veel mogelijk lekker naar buiten. Daarmee pak je meteen een flinke boost vitamine D3 uit zonlicht mee, gratis!

 

8 Slaap lekker...
De avonden worden langer en vaak ook gezelliger. Weersta de verleiding om te laat je bed in te kruipen. Slaap zorgt voor fascinerende herstelprocessen in je lichaam en je geest.

 

9. Tenslotte: gezonde voeding erin, rommel eruit

Sommige kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen in voeding of drankjes kunnen je hormoonbalans verstoren en geven je een onfit gevoel. Vermijd vooral E621 (smaakversterker/glutamaat) en E951 (aspartaam).Eet en drink geen light producten en ook geen kant-en-klaar maaltijden met ‘rode’ E-nummers.

 

Geef jezelf  meer energie met onbewerkte voeding rechtstreeks uit de natuur.

Eet gezond en regelmatig, zes keer per dag: een vezelrijk ontbijt, een gezonde lunch en ’s avonds een licht diner, plus drie kleine tussendoortjes, om de tweeënhalf á drie uur. Je komt daarmee de dag door zonder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel en je kunt de hele dag kunt beschikken over voldoende energie. Eet volgens het seizoen, kies voor verse, typische zomergroenten en fruit, boordevol vitamines en mineralen. Laat je inspireren door de mediterrane keuken met heerlijke maaltijdsalades, gezonde volkoren pasta’s, (zelfgebakken) brood, rijst, maïs, bonen, veel vis, mager rundvlees, kip en experimenteer ook eens met lekkere, licht verteerbare vegetarische recepten.

 

Meer inspiratie nodig?

Neem contact op met één van onze coaches in jouw omgeving of mail naar:

info@rosalife.nl

 

Enjoy!

MONCHIQUE DE CALDAS - Hoog in het Serra de Monchique gebergte, waar de pure geuren van dennen en eucalyptus de lucht vullen, ligt een ‘verborgen juweel’, het Macdonald Monchique Resort & Spa . Het luxe 5-sterren resort is op woensdag 1 juni jl. na een ingrijpende vernieuwing geopend voor gasten uit heel de wereld. Vanuit dit resort betreedt Monchique Cosmetics Benelux de wereldwijde markt.

 

Leefstijlplan RosaLife werkt samen met salons die met natuurlijke merken werken, zoals Monchique Cosmetics. Gezond van binnen, mooi van buiten is de gezamenlijke filosofie. Op uitnodiging van de Nederlandstalige bedrijfsleiding van het resort was ik namens RosaLife afgelopen week in Monchique de Caldas te gast bij de opening van het 5 sterren resort.

 

De producten van Monchique Cosmetics bevatten unieke grondstoffen die alleen in het Monchique gebergte in Portugal te vinden zijn, zoals extracten van de ‘medronho’, een aardbei-achtige vrucht, en een uniek  mineraalwater diep uit de bergen. De Romeinen schreven in de oudheid reeds geneeskrachtige werkingen toe aan het water uit Monchique.

 

De producten en productlijnen van Monchique Cosmetics zijn ontwikkeld door een Nederlandse deskundige, Agnes Hesselink, director van Monchique Cosmetics International (zie foto onderaan).  Zij heeft meer dan 25 jaar ervaring met productontwikkeling op het gebied van wellness, huidverzorging en huidverbetering.

 

 

Persoonlijke ontdekking

 

Met name de medronho-vrucht is één van de persoonlijke ontdekkingen van Agnes Hesselink. Ieder jaar trekt zij omstreeks oktober, als de medronho-vruchten rijp zijn, nog altijd zelf het Monchiquegebergte in om de vruchten handmatig te plukken. “Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil. De bossen in het gebergte zijn betoverend. Ik kom er volledig tot rust.”

Agnes overweegt een deel van de productie van Monchique Cosmetics onder te brengen in de streek.  ”Op die manier kunnen we iets teruggeven aan de Portugese bevolking en de werkgelegenheid een impuls geven. De burgemeester van Monchique de Caldaz, Rui Miguel Andre en ook de managing director het nieuwe resort Rob Veltman denken constructief mee. De gesprekken daarover zijn actueel. ”

 

 

Topmerken

 

Het vernieuwde Macdonald Monchique Resort & Spa werkt met twee topmerken: het internationale luxe spa merk ESPA en sinds kort ook Monchique Cosmetics. De producten van Monchique Cosmetics zijn voor de gasten aanwezig in de 185 suites van het resort.

Daarnaast zijn voor professioneel gebruik in fraaie wellness-salons huidverzorgende en huidverbeterende behandelingen beschikbaar, afgestemd op de verschillende leeftijden van de huid. Het wellness-team van Macdonald Monchique Resort & Spa bestaat uit deskundige Engelsprekende schoonheidsspecialisten. Ze zijn eerder dit jaar door Bianca Moscoso, distributeur van Monchique Cosmetics Benelux, opgeleid.

 

 

Mineraal water

 

Monchique Cosmetics heeft de kracht van het unieke lokale mineraalwater toegepast in haar cosmetica producten. “Het water is uniek vanwege de uitzonderlijke pH-waarde. Het heeft ongekende huidversterkende en -beschermende eigenschappen en is rijk aan essentiële mineralen en sporenelementen. Die worden, vanwege de bijzondere samenstelling en puurheid, optimaal door de huid opgenomen,” aldus directeur Agnes Hesselink  van Monchique Cosmetics International.

 

 

Bijzonder verhaal

“Jaren geleden vertelde iemand mij een bijzondere verhaal over het kuuroord van Caldas de Monchique in het zuiden van Portugal. Het zou als een schat verborgen liggen in een weelderige vallei, waar de twee vulkanische bergen van Serra de Monchique bij elkaar komen. Door de overweldigende verscheidenheid aan bomen en planten met bloemen en vruchten wordt het ook wel de ‘Tuin van de Algarve’ genoemd. Hier zou het kristalheldere water uitbundig stromen. Al in de oudheid ontdekten de Romeinen hier de heilzame kracht van de oeroude warme waterbronnen die uit de diepe ondergrond ontspringen. Zij gaven dit gebied de naam ‘Mons Siccus’, de Latijnse benaming voor de dorstige berg, wat in de loop van de tijd over is gegaan in het majestueuze Monchique. De legende vertelt dat als je dit water drinkt en gebruikt voor de verzorging van het lichaam, je de eeuwige jeugd zult bezitten. Die schat wilde ik natuurlijk ook zelf ontdekken! “

 

 

Stranden

Vanaf de zonovergoten stranden in de Algarve is het maar een half uurtje rijden naar het wat koelere gebergte Serra de Monchique. De weg slingert zich omhoog de bergen in. Ook als het maanden niet heeft geregend, staan bomen en planten volop in bloei. Via een smal met keitjes bedekt weggetje reed ik destijds de vallei van Caldas de Monchique in. De lucht was bezwangerd met de natuurlijke frisse geur van eucalyptus.  Statige nostalgische gebouwen rondom het lommerrijk dorpleintje verradden de roemrijke historie van deze unieke plek. Het uitzicht in de vallei is adembenemend mooi. Alhoewel ‘Agua de Monchique’ nu ook in de supermarkten is te verkrijgen, worden hier nog altijd kruiken gevuld met het gezonde water uit de bron. Het kuuroord is in de loop van tijd gemoderniseerd, maar het heilzame bronwater is nog steeds hetzelfde water als waar de Romeinen tweeduizend jaar geleden door werden aangetrokken.”


 

Bron van leven

Bianca Moscoso, directeur van P&B Cosmetix, distributeur van Monchique Cosmetics in de Benelux, vult aan:  “De filosofie van Monchique Cosmetics is dat water de bron van al het leven is. Een goede vochtbalans is essentieel voor een vitale stralende huid. Vanaf de leeftijd van 25 jaar neemt de hoeveelheid water in de menselijke huid geleidelijk af; de huid wordt zwakker en er ontstaan rimpels. Dit proces gaat langzaam of snel, afhankelijk van de individuele levensstijl, de huidconditie, de genen en omgevingsfactoren.

 

MIH5 complex

De producten van Monchique Cosmetics richten zich op de duurzame huidverbetering, het unieke mineraalwater uit Monchique is toegevoegd aan alle producten. Afvalstoffen worden dankzij de unieke pH-waarde beter afgevoerd en voedingsstoffen en zuurstof worden aangevoerd naar de cellen, wat bijdraagt aan een gezonde celstofwisseling en huidvernieuwing. We hebben verschillende productlijnen voor verschillende leeftijdscategorieën.

Ons zogeheten MIH5 Complex, met onder meer extracten van de medronho, is de basis van onze huidverzorgingsproducten. Het MIH5 complex zorgt voor nieuwe celenergie en huidversterking. De uitgebalanceerde formule, die uiteraard gepatenteerd is,  telt vijf natuurlijke componenten die elkaar versterken: Monchique mineraalwater, extracten van de medronho-vrucht, de mineralen koper, zink en magnesium, hyaluronzuur en betaglucan.”

 

Medronho

De medronho (een aarbei-achtige vrucht) groeit zover bekend op slechts één plek op aarde: in de bergen van Monchique. De plaatselijke bevolking maakt er een sterk alcoholhoudende likeur van. Naar verluidt doen ook de talrijke vogels in het bos zich eraan tegoed, zo zeer zelfs dat ze er letterlijk dronken van worden.

Het krachtige extract van de uitzonderlijke vrucht is hoe dan ook rijk aan antioxidanten, vitamine C en E en vetzuren omega 3 en 6. De vitaminen beschermen de huid tegen de schadelijke invloeden van huidverouderende vrije radicalen. Vooral vitamine E zorgt ervoor dat de werkstoffen tot dieper in de huid kunnen doordringen om daar hun werking te doen. De natuurlijke vetzuren omega 3 en 6 verminderen ontstekingen en verbeteren het hydraterende vermogen van de huid. Omega 6 is een krachtige vochtregulerende en vochtvasthoudende factor voor de huid.

 

Betaglucan

Betafin BP, een natuurlijke werkzame stof van de suikerbieten, bereidt de huid voor de overige ingrediënten te ontvangen. Door de enzymatische splitsing van de moleculen  maakt deze de hoornlaag tijdelijk toegankelijker waardoor de werkstoffen kunnen doordringen tot de intercellulaire matrix van de epidermis, waar het zorgt voor het vasthouden van vocht. Daarnaast is betaglucan een bijzondere werkstof die het immuunsysteem van de huid ondersteunt.

 

Multi-Mineralen-Complex

Een multi-mineralen complex van zink, koper en magnesium geeft de huidcellen een krachtige boost. Het stimuleert de celstofwisseling en verhoogt het energieniveau (ATP) van de cellen, waardoor de cellen optimaal presteren.

 

Hyaluronzuur

Deze huideigen component werkt als een spons en kan grote hoeveelheden water binden en vasthouden. In combinatie met de andere componenten van de MIH5 complex splitst het hyaluronzuur zich af in kleinere moleculen, zodat deze dieper werkzaam kan zijn.

 

 

Foto:

Directeur Agnes Hesselink van Monchique Cosmetics International (rechts) en Rosaline Ratering grondlegster van Leefstijlplan RosaLife bij het 5-sterren resort in Caldaz de Monchique dat op 1 juni jl. is geopend.
 

 

 

Meer informatie

 

Voor meer informatie over het MacDonald Monchique Resort & Spa zie: www.macdonaldmonchique.com.

 

 

Voor meer informatie over Monchique Cosmetics zie:

www.monchique-cosmetics.nl

RosaLife verandert mensenlevens. Niet alleen in Nederland, ook in het buitenland. 

RosaLife steunt een goed doel, namelijk het vrijkopen van vrouwen uit de prostitutie.

De schoonheid van vrouwen is niet bedoeld om uit te buiten, vinden wij.


De Nederlandse directeur  van het Tamar Center, Nella Davidse uit de provincie Zeeland, ontving op vrijdag 2 juni jl. in Vlissingen een koninklijke onderscheiding.  Zij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje  Nassau. Met de aanschaf van de prachtige RosaLife vriendschaparmband, die bij het Tamar Center in Thailand wordt gemaakt, steun je het werk van Nella Davidse. 

 

STEUN OOK HET TAMAR CENTER

 

Het Tamar Center in Pattaya Thailand is een opvangcentrum voor ex-prostituees die een nieuw leven willen beginnen. Het  staat onder leiding van de Nederlandse Nella Davidse (foto onder) uit Zeeland.

Met de opbrengst van de armband worden vrouwen letterlijk vrijgekocht uit de handen van exploiteurs en krijgen zij een kans om een nieuw leven te beginnen.

 

De prachtige 'RosaLife vriendschapsarmband' wordt bij het Tamar Centra parel voor parel met de hand geregen.De armband is 3-delig (zie foto hieronder) en bestaat uit glasparels en  heeft 4 bedeltjes: een bloem, een parel, een kruisje en een hartje met opschrift Tamar Centre.

 

 

BESTEL PER MAIL VIA ARMBAND@ROSALIFE.NL OF KOOP IN DE SALON

 

Wil je in het bezit komen van dit prachtige kleinood  en de vrouwen van het Tamar Center steunen? Bestel de RosaLife vriendschapsarmband voor 19.95 euro + verzendkosten.  Je kunt de armband kopen  in de kleuren zilvergrijs en Rosalife-pink.

 

Vermeld duidelijk je naam en adres en welke kleur je wilt ontvangen (zilverkleurig of pink).

Mail naar: armband@rosalife.nl

 

 

Foto armbanden met dank aan: Marjan Laban Fotografie

 

 

Kijk hier naar Filmpje Tamar Centrum You Tube