Lilian Beauty & Care

This phantom sticky

Micro-Needling

content image

WAT IS MICRO-NEEDLING?
Micro –Needling is een behandelingsprocedure waarbij met een rollertje de huid op uiterst zachte en gecontroleerde wijze doelgericht en met vooraf bepaalde diepte wordt geperforeerd met zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal.

 

WAAROM ZOU IK EEN MICRO-NEEDLING BEHANDELING WILEN ONDERGAAN?
Het doel van een Micro-Needle behandeling is om een structurele en duurzame huidverbetering te bewerkstelligen en om meer rendement uit uw producten te krijgen dankzij de verbeterde productpenetratie die Micro-Needling bewerkstelligt. Het effect van Micro-Needling is dat er op natuurlijke en veilige wijze een enorm scala aan huidverbeteringen bereikt kan worden.
HUIDVERJONGING:- Rimpelvervaging - huidverstrakking - vermindering van ouderdomsvlekken - littekenverbetering - vermindering van pigmentvlekken -vermindering van couperose - bestrijding van alopecia

HOE VAAK MOET IK BEHANDELD WORDEN?
Een gemiddelde kuur bestaat uit een 6-tal behandelingen met doorgaans 4 weken tussen de behandelingen in. Daarna kan men onderhoudsbehandelingen ondergaan. De aangewezen frequentie van de onderhoudsbehandelingen hangt af van wat men verder aan huidverzorging doet. Dat alles heeft te maken met lifestyle, onderhoudsniveau en huidkwaliteit.

ZIJN DE BEHANDELINGEN PIJNLIJK?
Micro-Needlen geeft een apart gevoel op de huid dat het beste te omschrijven is als licht irritant. Wanneer u zichzelf thuis behandelt met de thuisroller (0,2mm naaldlengte), dan geeft dat een onprettig gevoel, maar dit is niet pijnlijk te noemen. Waneer u in een instituut wordt behandeld, wordt deze behandeling uitgevoerd met een roller met een naaldlengte van minimaal 0,5mm lang, maar dat kan ook 1,0mm of zelfs 1,5mm naaldlengte zijn. Deze behandelingen zijn wel gevoelig tot licht pijnlijk. In de laatste twee gevallen wordt u vooraf behandeld met een verdovende crème die u op doktersrecept zelf dient te verzorgen. In het geval met een vibrerende roller met meerdere naaldjes met een diamantvorm, is een verdovende crème in veel gevallen niet meer echt nodig. Het voorhoofd is over het algemeen de gevoeligste plek, zelfs na verdoving en ook bij het rollen met een vibrerende roller. Bij het behandelen in een instituut, dus met de rollers met een naaldlengte vanaf 0,5mm, kunnen er puntbloedinkjes ontstaan. Dit is volkomen normaal. Het zijn slechts puntjes bloed die na het afvegen met een wattenschijfje verwijderd zijn en niet meer terugkomen.

IS HET VEILIG?
Micro-Needlen is volkomen veilig wanneer er volgens de voorschriften wordt gehandeld. Dit houdt in dat de huid goed gereinigd en ontsmet dient te zijn voorafgaand aan het Needlen. De rollers die in het instituut gebruikt worden, zijn steriel verpakt en worden na gebruik in een naaldenbak weggegooid. Rollers worden niet hergebruikt. De thuisroller dient u uitsluitend zelf te gebruiken, zeer goed te reinigen na gebruik en buiten het bereik van kinderen te houden. Reinigen doet u met een antiseptische spray of alcohol.

ZIJN ER CONTRA-INDICATIES ?
Gebruik de roller niet in geval van:
Geinfecteerde huid, eczeem, actieve acne, rosacea, schimmelinfecties. Ook te vermijden op wratten, moedervlekken en andere huidoneffenheden.

WANNEER ZIE IK RESULTAAT?
We zijn gewend om bij behandelingen in aantallen te denken. Echter, bij MICRO-NEEDLING gaat die manier van meten niet op. Het resultaat van een MICRO-NEEDLING kuur laat even op zich wachten. In het geval van anti-aging wensen is het wellicht handig om te weten dat het minimaal 6 weken duurt om collageen aan te maken en dat er meerdere behandelingen nodig zijn. Voor alle duidelijheid: u gaat al wel resultaat zien in de loop van uw kuur, maar het eindresultaat van de kuur heeft u pas 4 tot 6 maanden na de laatste behandeling. In het geval van littekenverbetering ziet u al eerder resultaat en dit geldt ook voor pigmentvlekken. Beide verbeteren aanzienlijk binnen 2 tot 3 maanden. Littekens worden met kortere tussenpozen behandeld (om de 2 weken).

IS HET RESULTAAT DUURZAAM?
Dankzij het feit dat het de diepere huidlagen zijn waarin met micro-needlen een verbetering is bewerkstelligd, krijgt u bij behandeling van littekens een blijvend resultaat. In het geval van anti-aging krijgt u een resultaat waarvan u, met gepast onderhoud in de algemene zin van het woord, jaren lang plezier kunt hebben.